30.01.2012 11:21 Wiek: 9 yrs
(nur für geladene Gäste)

I Forum dialogu francusko-niemieckiego w Genshagen. Konferencja pilotażowa „Kryzys gospodarczy, finansowy i walutowy testem dla integracji europejskiej“

02.12.2010 - 04.12.2010

Forum dialogu francusko-niemieckiego w Genshagen Konferencja pilotażowa „Kryzys gospodarczy, finansowy i walutowy testem dla integracji europejskiej“

Fundacja Genshagen powołała w tym roku do życia nowy cykl konferencji o wspólnym tytule „Forum dialogu francusko-niemieckiego w Genshagen”. Podczas forum zaproszeni przedstawiciele świata polityki, gospodarki oraz społeczeństwa obywatelskiego z Francji i Niemiec będą wspólnie dyskutować na aktualne tematy z zakresu polityki europejskiej. Debata podczas tegorocznej konferencji pilotażowej będzie się toczyć wokół skutków kryzysu gospodarczego i finansowego dla procesu integracji europejskiej.

Osoba kontaktowa: Chantal Mairesse

Udział wyłącznie ze zaproszeniem.

Partnerzy i sponsorzy: Niemiecki Resort Spraw Zagranicznych, Fundacja Roberta Boscha, Club économique franco-allemand (CEFA), EADS, Confrontations Europe

Dalsze zdjęcia w galerii fotografii

i tutaj na wideo

Pliki:
 Broschuere Genshagener Forum web (5.3 MB)