01.02.2012 16:13 Wiek: 8 yrs

Polska w przeddzień prezydencji w Radzie UE: polityka, gospodarka, społeczeństwo i kultura.

19.05.2011 - 20.05.2011

W lipcu 2011 r. Polska po raz pierwszy objęła przewodnictwo w Radzie Unii Europejskiej, co spowodowało zwiększenie zainteresowania tym krajem wśród europejskiej opinii publicznej. Była to doskonała okazja do zorganizowania konferencji, w ramach której przeanalizowane zostały różne aspekty rozwoju, jaki kraj przeszedł w ostatnich latach.

Celem konferencji było przedstawienie w interesujący dla międzynarodowej opinii publicznej sposób aktualnej sytuacji politycznej Polski, zachodzących w ostatnich latach przemian społecznych i gospodarczych oraz życia kulturalnego w Polsce. Do udziału zaproszeni zostali dziennikarze i przedstawiciele organizacji obywatelskich zajmujący się tematyką europejską, oraz przedstawiciele życia gospodarczego i politycznego. Projekt skierowany był do osób mieszkających w Niemczech i zawodowo związanych z Polską, jak i do szerszej publiczności zainteresowanej sprawami polityki europejskiej i Europy.

Osoba kontaktowa: Magdalena Kurpiewska

Dalsze zdjęcia w galerii fotografii

Pliki:
 Program konferencji (146 kB)