26.07.2011 16:13 Wiek: 8 yrs
(nur für geladene Gäste)

Brandenburskie rozmowy o Europie: „Perspektywy polityki spójności dla Brandenburgii“

02.03.2011

We współpracy z organizacją Europäische Bewegung Brandenburg (Brandenburski Ruch Europejski) zainicjowany został nowy cykl debat na aktualne tematy z obszaru polityki europejskiej. Goście tych popołudniowych spotkań z udziałem ekspertów z Brukseli, to przedstawiciele stowarzyszeń, firm, związków zawodowych, instytucji edukacyjnych, a także pracownicy instytutów naukowych, fundacji i przedsiębiorstw z Brandenburgii. Na pierwszym spotkaniu przedstawiciel Komisji Europejskiej mówił o przyszłości polityki spójności UE, ze szczególnym uwzględnieniem interesów Brandenburgii. Podstawą wykładu był opublikowany pod koniec 2010 roku „Piąty Raport Komisji Europejskiej na temat spójności”. Fundacja Genshagen chce wspólnie z organizacją Europäische Bewegung Brandenburg przyczynić się do aktywizacji sieci powiązań pomiędzy lokalnymi aktorami zainteresowanymi polityką europejską. Stąd też omawiany projekt przygotowywany został wspólnie z partnerami, zaangażowane w niego było też Ministerstwo Gospodarki i Spraw Europejskich Kraju Związkowego Brandenburgii.

Partnerzy: Europäische Bewegung Brandenburg, Ministerstwo Gospodarki i Spraw Europejskich Kraju Związkowego Brandenburgia, Europa Union Brandenburg e.V., Netzwerk Europäische Bewegung

Osoba kontaktowa: Magdalena Kurpiewska