biograficzne fakty

Fax PL:
E-Mail PL: goujat@stiftung-genshagen.de
Abteilung PL: Dialog Europejski -o Europie politycznie

Thomas Goujat-Gouttequillet studiował nauki polityczne ze szczególnym uwzględnieniem spraw europejskich i polityki społecznej w ramach niemiecko-francuskiego programu studiów magisterskich organizowanego przez uczelnie Sciences Po Paris i Freie Universität Berlin. Doświadczenie zawodowe zdobywał w Ambasadzie Francuskiej w Niemczech, w Niemiecko-Francuskiej Współpracy Młodzieży, w Impact Hub Berlin oraz w Fundacji na rzecz Nauki i Polityki. Ponadto był aktywnym członkiem Europejskiego Parlamentu Młodzieży oraz angażował się w różne inicjatywy społeczeństwa obywatelskiego w zakresie edukacji politycznej oraz międzykulturowej pracy z młodzieżą. W 2017 roku opublikował wraz z Young European Collective książkę pod tytułem „Kto, jeśli nie my?”

Od marca 2019 roku Thomas Goujat-Gouttequillet jest asystentem projektów w Fundacji Genshagen.

Specjalizacja i ukierunkowanie tematyczne: stosunki niemiecko-francuskie, integracja europejska, europejska polityka zatrudnienia i europejska polityka społeczna, dyrektywa UE dotycząca delegowania pracowników

Języki: francuski, niemiecki, angielski