Pałac Genshagen - miejsce spotkań i sale konferencyjne

W salach konferencyjnych pałacu odbywają się spotkania w różnorodnych formatach: od nieoficjalnych „rozmów kominkowych”, po liczne i równolegle przebiegające spotkania w grupach roboczych i konferencje dla ponad stu uczestników jak również warsztaty artystyczne, pobyty rezydencyjne dla artystów czy szkoły letnie.

W przerwach uroczystości odbywających się w pałacu uczestnicy mogą odpocząć spacerując po parku otaczającym pałac, który objęty jest ochroną konserwatorską. Na skraju parku znajduje się dawny domek ogrodnika, który jest obecnie wykorzystywany na potrzeby warsztatów z młodzieżą i innych podobnych projektów.

Pałac wraz z salami konferencyjnymi oraz pokojami gościnnymi na życzenie udostępniany jest  na potrzeby projektów zewnętrznych, o ile odpowiadają one założeniom Fundacji: wspieraniu dialogu w polityce, ekonomii, nauce i kulturze i służą pogłębianiu niemiecko-francuskiej współpracy w Europie, zwłaszcza z Polską i innymi wschodnimi sąsiadami.

Function PL: Organizacja
Telefon PL: +49-3378-8059-23