Kolejne projekty

Program 2017

Tutaj znajdą Państwo tegoroczny program Fundacji. Klikając na „więcej“ uzyskają Państwo dodatkowe informacje na temat każdego wydarzenia np. program, sprawozdanie lub listę uczestników.

"Migracje - Populizm - Brexit: Unia Europejska w kryzysie" - tak zatytułowany będzie XI Francusko-Niemiecki Dialog na temat Europy w Bordeaux. Co w 60. rocznicę podpisania Traktatów Rzymskich scala jeszcze Unię Europejską?

Na finnissage wystawy dzieł bułgarskiego malarza Georgija Trifonova zapraszają oba działy Fundacji Genshagen. Zaproszenie skierowane jest do partnerów z obszaru polityki, kultury i społeczeństwa obywatelsiego.

9 lutego 2017 roku w Maison de la Poésie w Paryżu przekazana zostanie jednemu niemieckojęzycznemu i jednemu francuskojęzycznemu autorowi francusko-niemiecka nagroda im. Franza Hessela w dziedzinie literatury współczesnej.

17 marca 2017 w ramach cyklu koncertów w klubie jazzowym Vertigo we Wrocławiu miała miejsce polska premiera kompoyzcji „Hoffnung-Espoir-Nadzieja“.

Grupa refleksyjna, składająca się z dwudziestu przedstawicieli niemieckich i francuskich sfer naukowych, dziennikarzy i świata mediów, a także reprezentantów gospodarki i dziedzin pokrewnych, spotyka się na dwóch posiedzeniach w roku, by zająć się tematem związanym z integracją europejską lub debatować nad aktualnie istotnym zagadnieniem europejskim.

Podczas około dwugodzinnej dyskusji w formie śniadania roboczego z udziałem przedstawicieli niemieckich i francuskich przedsiębiorstw energetycznych poruszone zostaną kwestie z dziedziny europejskiej względnie międzynarodowej polityki energetycznej i klimatycznej.

Wyświetla nowości od 1 do 6 ze wszystkich 27
<< Pierwsza < Poprzednia 1-6 7-12 13-18 19-24 25-27 Następna > Ostatnia >>