Program 2018

Tutaj znajdą Państwo tegoroczny program Fundacji. Klikając na „więcej“ uzyskają Państwo dodatkowe informacje na temat każdego wydarzenia np. program, sprawozdanie lub listę uczestników.

25.01.2018

Przedmiotem spotkania będzie "restart" stosunków francusko-niemieckich po roku wyborczym w obu krajach, w związku z wyzwaniami przewidywanymi dla Unii Europejskiej.

15.02.2018 - 16.02.2018

Grupa refleksyjna, składająca się z dwudziestu przedstawicieli niemieckich i francuskich sfer naukowych, dziennikarzy i świata mediów, a także reprezentantów gospodarki i dziedzin pokrewnych, spotyka się na dwóch posiedzeniach w roku, by zająć się tematem związanym z integracją europejską lub debatować nad aktualnie istotnym zagadnieniem europejskim.

01.03.2018 - 02.03.2018

Sieć kontaktów o nazwie "Edukacja Kulturalna i Integracja" stanowi od sześciu lat integralną część w Narodowym Planie Działań na rzecz Integracji. Koncepcję sieci opracowała w 2012 roku Fundacja Genshagen we współpracy z Pełnomocnikiem Rządu Federalnego ds.

06.03.2018 - 09.04.2018

W dniach od 6 marca do 9 kwietnia 2018 r. w Pałacu Genshagen można było obejrzeć wystawę Karla Dedeciusa, która prezentuje polskich i niemieckich tłumaczy literatury - laureatów nagrody im. Karla Dedeciusa - oraz przedstawia sylwetkę Karla Dedeciusa. Ma ona charakter wystawy wędrownej i użyczona została Fundacji Genshagen przez Niemiecki Instytut Kultury Polskiej (Deutsches Polen Institut).

12.04.2018 - 22.05.2018

12.04.2018 w Fundacji Genshagen odbędzie się otwarcie wystawy oraz towarzysząca jej dyskusja pt. „Grass i Chodowiecki – dwaj Europejczycy z Gdańska?”.

25.05.2018

Co dwa lata Fundacja Genshagen organizuje "Akademię pod Drzewami". W centrum uwagi znajdują się tematy dotyczące szczególnych wyzwań współczesności.

Wyświetla nowości od 1 do 6 ze wszystkich 20
<< Pierwsza < Poprzednia 1-6 7-12 13-18 19-20 Następna > Ostatnia >>