Program 2021

Tutaj znajdą Państwo tegoroczny program Fundacji. Klikając na „więcej“ uzyskają Państwo dodatkowe informacje na temat każdego wydarzenia np. program, sprawozdanie lub listę uczestników.

16.03.2021

Niemiecko-francuska wymiana ekspertów zaangażowanych w Edukację Kulturalną dzieci w wieku przedszkolnym.

13.04.2021

W ramach priorytetu tematycznego realizowanego przez Fundację Genshagen w 2020 i 2021 roku goście z Polski, Niemiec i Francji reprezentujący obszary polityki, kultury i nauki wymienią się poglądami w kwestii rozwoju stosunków sąsiedzkich w Europie w czasach koronawirusa.

04.06.2021 - 06.06.2021

Cykl wydarzeń „Wspólnie w Europie - kultura w czasach koronawirusa” ma na celu zainicjowanie transgranicznej wymiany między przedstawicielami społeczeństwa obywatelskiego z Polski, Niemiec i Francji dla wsparcia kultury w Europie.

10.06.2021

W ramach europejskiego cyklu „Akademia pod Drzewami” Fundacja Genshagen zajmie się tematem obchodzenia się z przedmiotami kolekcjonerskimi, które pochodzą z obszarów byłych kolonii. Celem jest wymiana doświadczeń wśród osób pochodzących z różnych krajów i zaangażowanych w tematykę, przy czym do głosu mają dojść zarówno europejskie, jak i pozaeuropejskie punkty widzenia.

03.08.2021 - 13.08.2021

W 2021 roku Fundacja Genshagen oferuje autorom oraz ich tłumaczom z Polski, Niemiec i Francji dziesięciodniowy pobyt rezydencyjny. Zaproszenie skierowane jest do pisarzy i tłumaczy, którzy współpracują ze sobą i wspólnie zamierzają ubiegać się o udział w tym projekcie.

06.09.2021 - 01.10.2021

Od 2009 r. inicjatywa Europamobil jest największym europejskim projektem młodzieżowym Fundacji Genshagen. W 2021 r. Europamobil ponownie wyruszy w trasę po Kraju Związkowym Brandenburgia, aby przybliżyć uczniom Europę.

Wyświetla nowości od 1 do 6 ze wszystkich 10
<< Pierwsza < Poprzednia 1-6 7-10 Następna > Ostatnia >>