17.12.2015 12:06 Wiek: 4 yrs

Pogawędki pałacowe: Europejskie forum dyskusji w Salonie

27.01.2016 - 28.01.2016

„Pogawędki pałacowe” to spotkanie, cykliczne odbywające się raz do roku w Pałacu Genshagen, podczas którego przygotowuje się i wyznacza priorytetowy temat edukacyjny na dany rok. Mamy tu do czynienia z ekskluzywnym salonem dyskusyjnym, a jednocześnie forum szkoleniowym dla pracowniczek i pracowników Fundacji Genshagen.

Zaproszeni goście, opowiadając o praktyce artystyczno-kulturalnej, dzieląc się innowacyjnymi przemyśleniami, a także swymi publikacjami lub niezwykłymi życiorysami, przekazują uczestnikom „Pogawędek pałacowych” nowe impulsy do działania. Umożliwiają tym samym lepsze zrozumienie artystycznego sposobu myślenia i oddziaływania, służąc pogłębieniu i wzbogaceniu programu upowszechniania kultury i sztuki.

Gości zaprasza jak „do salonu” gospodyni Christel Hartmann-Fritsch, członek zarządu Fundacji. Temat na rok 2016 brzmi: „Docenianie poprzez kulturę i sztukę w kontekście ucieczki i migracji”.

Kontakt: Christel Hartmann-Fritsch, Sophie Boitel