09.06.2020 14:08 Wiek: 60 days

Muzyczno-poetyckie spotkanie

09.06.2020

Foto: ©Stiftung Genshagen | René Arnold

W dniu 9 czerwca 2020 r. w Pałacu i Parku Genshagen miał odbyć się projekt "Letnia Poezja - muzyczno-poetyckie spotkanie", zaplanowane we współpracy ze stowarzyszeniem "MitMachMusik - Ein Weg zur Integration e.V.". W oparciu o wyniki warsztatów muzyczno-poetyckich "Nowe pory roku", które zostały zrealizowane w 2019 roku we współpracy z MitMachMusik i Domem Poezji, uczniowie gimnazjum Leibniza w Poczdamie oraz młodzież uchodźcza mieszkająca w Brandenburgii mieli wieczorem 9 czerwca w Pałacu i Parku Genshagen odbyć próbę do wspólnego publicznego występu. Ze względu na pandemię koronawirusa, projekt nie może być zrealizowany. Mamy nadzieję, że nadrobimy to latem 2021 roku. W międzyczasie rozmawialiśmy z Marie Kogge, członkinią zarządu stowarzyszenia MitMachMusik, oraz z jedym z jej uczniów, Massiullah Mollazadą, który uczy się gry na wiolonczeli w MitMachMusik, o wpływie obecnej wyjątkowej sytuacji na działalność stowarzyszenia. Tutaj znajdą Państwo link do krótkiego wywiadu (wideo).

Partnerzy: Stowarzyszenie "MitMachMusik - ein Weg zur Integration"

Kontakt: Noémie Kaufman