22.10.2019 14:09 Wiek: -2 days

Polsko-niemieckie spotkanie poświęcone rozwijaniu sieci kooperacji „Przestrzeń dla Kultury – Raum für Kultur “

22.10.2019

Foto: ©Stiftung Genshagen | René Arnold

W kooperacji z rządem Kraju Związkowego Brandenburgia Fundacja Genshagen organizuje 22 października 2019 roku polsko-niemieckie spotkanie zatytułowane "Przestrzeń dla Kultury - Raum für Kultur" poświęcone roli kultury w obszarze wzajemnych polsko-niemieckich powiązań. Celem spotkania jest zintensyfikowanie transgranicznej współpracy kulturalnej z Polską, która rozpoczęła się od wydarzenia inauguracyjnego zorganizowanego przez rząd Brandenburgii w 2018 roku.

W Zamku w Genshagen animatorzy kultury, eksperci i decydenci z Niemiec i Polski spotkają się w celu omówienia ważnych tematów i aktualnych kwestii wymiany kulturalnej w transgranicznym i rozszerzonym obszarze współzależności oraz wymiany know-how. Aspekty kulturowe i strukturalne zostaną przeanalizowane przez ekspertów, a uczestnicy zostaną poproszeni o przedstawienie swoich punktów widzenia.

Wstęp za okazaniem zaproszenia.

Partner: Rząd Kraju Związkowego Brandenburgia

Instytucja finansująca: Kraj Związkowy Brandenburgia