22.02.2019 13:36 Wiek: 1 day

Hamburg: Prezentacja książki:

22.02.2019

22.02.2019 roku w Hamburgu w ramach spotkania partnerskiego polsko-niemieckiej sieci młodzież.kultura.wymiana odbędzie się prezentacja książki Potencjał dobrego sąsiedztwa. Edukacja Kulturalna w Polsce i w Niemczech. Wydawcy, Fundacja Genshagen i Narodowe Centrum Kultury, przedstawią wraz z autorami z Polski i z Niemiec wspólnie opracowaną publikację. Spotkanie organizowane jest przez Federalne Stowarzyszenie Edukacji Kulturalnej Dzieci i Młodzieży (BKJ). Fundacja Genshagen jest partnerem spotkania.

Publikacja stanowi dalszy ciąg niemiecko-francuskiego tomu wydanego w 2014 roku.

Liczni autorzy z obu krajów zaproszeni przez redaktorów do współpracy napisali artykuły poświęcone różnym zagadnieniom i wzbogacili tym samym dyskusję na temat Edukacji Kulturalnej. Zebrane teksty umożliwiają wielostronny wgląd w działalność w zakresie edukacji kulturalnej ostatnich lat w Polsce i w Niemczech i prezentują szerokie i barwne spektrum tematyczne.

Z prezentacją redaktorzy publikacji pragną dotrzeć zarówno do osób zaangażowanych we współpracę polsko-niemiecką, jak i do szerszego grona odbiorców zainteresowanych kulturą i jej upowszechnianiem.

Formularz zgłoszeniowy, zgłoszenia do 30.01.2019 roku
Link: https://machform.bkj.de/153366

Partner: Narodowe Centrum Kultury (Warszawa), Stowarzyszenie Edukacji Kulturalnej Dzieci i Młodzieży (BKJ)

Instytucje finansujące: Pełnomocnik Rządu Federalnego ds. Kultury i Mediów - Referat K34, Fundacja Współpracy Polsko-Niemieckiej (FWPN)