14.05.2019 12:45 Wiek: 214 days

Polsko-niemieckie spotkanie przygotowawcze „Przestrzeń dla Kultury – Raum für Kultur “

14.05.2019

Foto: ©Stiftung Genshagen

W kooperacji z rządem Kraju Związkowego Brandenburgia Fundacja Genshagen przygotowuje na 22 października 2019 roku polsko-niemieckie spotkanie zatytułowane "Przestrzeń dla Kultury - Raum für Kultur" poświęcone roli kultury w obszarze wzajemnych polsko-niemieckich powiązań. Celem jest zintensyfikowanie współpracy podmiotów w zakresie transgranicznej współpracy kulturalnej z Polską, która rozpoczęła się od wydarzenia inauguracyjnego zorganizowanego przez rząd Brandenburgii w 2018 roku.

14 maja 2019 roku eksperci z Niemiec i z Polski spotkali się w ramach przygotowań w Pałacu Genshagen, aby przedyskutować koncepcję jesiennego spotkania, omówić najważniejsze kwestie i skonkretyzować potrzeby. Wyniki spotkania przygotowawczego zostaną uwzględnione w programie jesiennym posiedzenia "Przestrzeń dla Kultury - Raum für Kultur" i pomogą w wyborze aktualnych tematów wymiany kulturalnej w regionie przygranicznym i na obszarze polsko-niemieckich powiązań.

Partner: Rząd Kraju Związkowego Brandenburgia

Instytucja finansująca: Kraj Związkowy Brandenburgia