11.10.2016 13:36 Wiek: 2 yrs

Akademia pod drzewami: Europa granic

25.05.2018

Foto: © Stiftung Genshagen | René Arnold

Co dwa lata Fundacja Genshagen organizuje "Akademię pod Drzewami". W centrum uwagi znajdują się tematy dotyczące szczególnych wyzwań współczesności. Fundacja Genshagen poszukuje przy tym odpowiedzi na pytanie, jaką rolę w przypadku wybranego tematu odgrywają kultura i sztuka i jak mogą się one przyczynić do odnajdowania nowych dróg lub rozwiązań. "Akademia pod Drzewami" jest częścią inicjatywy "Dialogues en humanité" zapoczątkowanej we Francji i realizowanej z dużym sukcesem od piętnastu lat w wielu miejscach świata. W ramach powstałej sieci kontaktów obrano za cel stymulowanie otwartego dyskursu dotyczącego istotnych tematów społecznych. Podczas podejmowanych działań przełamuje się tradycyjny format konferencji i zachęca się wszystkich uczestników do równoprawnego włączania się do dyskusji i dzielenia się własnymi doświadczeniami i wiedzą. Wraz z organizacją partnerską przygotowywany jest obecnie kolejny temat Akademii na 2018r.

Formularz zgłoszeniowy znajdziecie Państwo tutaj.

Partner: Dialogues en humanité, Lyon; Stowarzyszenie Willa Decjusza, Kraków

Instytucje finansujące: Fundacja Współpracy Polsko-Niemieckiej