Program 2021

Tutaj znajdą Państwo tegoroczny program Fundacji. Klikając na „więcej“ uzyskają Państwo dodatkowe informacje na temat każdego wydarzenia np. program, sprawozdanie lub listę uczestników.

16.03.2021

Niemiecko-francuska wymiana ekspertów zaangażowanych w Edukację Kulturalną dzieci w wieku przedszkolnym.

20.04.2021

W ramach priorytetu tematycznego realizowanego przez Fundację Genshagen w 2020 i 2021 roku goście z Polski, Niemiec i Francji reprezentujący obszary polityki, kultury i nauki wymienią się poglądami w kwestii rozwoju stosunków sąsiedzkich w Europie w czasach koronawirusa.

10.06.2021

W ramach europejskiego cyklu „Akademia pod Drzewami” Fundacja Genshagen zajmie się tematem obchodzenia się z przedmiotami kolekcjonerskimi, które pochodzą z obszarów byłych kolonii. Celem jest wymiana doświadczeń wśród osób pochodzących z różnych krajów i zaangażowanych w tematykę, przy czym do głosu mają dojść zarówno europejskie, jak i pozaeuropejskie punkty widzenia.

03.08.2021 - 13.08.2021

KONKURS
Fundacja Genshagen rozpisuje polsko-francusko-niemiecki program rezdencyjny skierowany do autorek/autorów i tłumaczek/tłumaczy, który odbędzie się w okresie od 2 do 13 sierpnia 2021 r.